top of page

Natuurlijke producten met aandacht voor duurzaamheid

Bij Coiffure Naturel gebruiken we alleen producten van natuurlijke oorsprong. Voor chemische bestanddelen is bij ons geen plaats. Daarom trekken we voluit de 'groene' kaart van Kevin Murphy en O'right. Want duurzaamheid is goed voor onze planeet én voor jouw haar.

Kevin-Murphy-Black-Logo.png

Goed voor je haar

Kapsalon Coiffure Naturel uit Mechelen kiest resoluut voor de natuurlijke haarverzorgingsproducten van de Australiër Kevin Murphy, vooral bekend als session stylist. Zijn producten zorgen voor stevig haar en hebben een lange werking. Vitamines en aminozuren herstellen het buitenoppervlak van je haar, versterken het en reduceren de vorming van gespleten haarpunten. De producten van Kevin Murphy bevatten onder meer anti-oxydanten (voor gezond en levenskrachtig haar), sulfaatvrije surfactanten (voor een natuurlijke reiniging), enzymen, essentiële oliën, proteïnen en zuiver én bacterievrij water.
 
Goed voor je kleuring


Onze kleurtechnologie is COLOR.ME van Kevin Murphy. COLOR.ME is een haarkleuring op basis van honing en granaatappel, zonder bijtende ammoniak en zonder de kleurstof p-fenyleendiamine (PPD). Door het ontbreken van ammoniak ademt niemand in ons salon schadelijke dampen in. En door het ontbreken van PPD vermijden we het risico op hoofdhuidirritaties en allergische reacties. Welke natuurlijke ingrediënten zitten er nog in COLOR.ME? Shea boter, rozenbottel, kokosnootolie, aloe vera, panthenol, zoete amandelolie en druivenpitolie. Bovendien is het water in COLOR.ME vóór gebruik gezuiverd en gedistilleerd.
 
Goed voor het milieu


Alle producten van Kevin Murphy zijn verpakt in recycleerbaar en biologisch afbreekbaar materiaal. De producten zelf zijn samengesteld uit natuurlijke ingrediënten waarvan de bronnen onuitputbaar zijn en de oogsttechnieken onschadelijk voor het milieu. De vierkante vormen van de producten zijn ontwikkeld om meer volume te bevatten en 40% minder gebruik te maken van plastic. Ze nemen bij de opslag en het transport ook minder ruimte in. Over de productkleuringen van COLOR.ME tot slot: het vervuilde water wordt bij Kevin Murphy gezuiverd door een waterzuiveringsinstallatie. Het water is zuiverder dan het eerst was en vloeit vrij naar een rivier.

154835586_2743288159270651_4528811067204692822_n.jpg

Groenste shampoo ter wereld

De O in het logo van O'right verwijst naar de wereldbol. O'right gaat voor een groenere wereld. De shampoos van dit merk zijn volledig plantaardig. Dat betekent: zonder omgevingshormonen, zonder parabenen, zonder formaldehyde, zonder kleurstoffen, zonder ftalaten, zonder oppervlakteactieve sulfaten, zonder verdikkingsmiddelen, zonder afgeleiden van ethyleenoxide. Daardoor is O'right het grootste merk van bioproducten voor haarverzorging ter wereld en een van de weinige fabrikanten met groene R&D-apparatuur, groene productie en een enorm milieubewust team. Van groene inkoop van materialen tot recyclage van afval: O'right wil een substantiële bijdrage leveren aan ecologische duurzaamheid.

 

Groenste productie ter wereld

O'right wil zaken doen die goed zijn voor de aarde. Daarom is de productie natuurlijk, puur en natuurvriendelijk. In Taiwan maakt O'right zijn haarverzorgingsproducten in een gebouw dat uitgerust is met systemen die zonne- en windenergie voor de productie aanmaken. Door een systeem voor de afkoeling van het gebruikte water wordt het productieproces helemaal energiezuinig en verlaagt de C02-uitstoot. Bovendien worden de shampoos geproduceerd met 3 x gerecycleerd water: regenwater, gefilterd water van het pre-productieproces en gefilterd post-productiewater. Het gebouw voldoet aan 7 'Green Building' indicatoren: vergroening, waterretentie, energiebesparing, CO2-verlaging, binnenklimaat, wateroorsprong en verbetering van riolering en afvalverwerking.

 

Groenste verpakking ter wereld

O'right kan heel wat certificaten en awards voor duurzaamheid voorleggen. Voorbeeld: de kartonnen verpakkingsdozen zijn gemaakt uit handgemaakt zaadpapier. Met andere woorden, stop het papier in de grond en na een tijdje groeien er plantjes. En ken je de doppen van de shampooflessen van O'right? Gemaakt uit bamboe, waardoor je 35% meer zuurstof in de fles krijgt. Da’s pas vegan style! Bamboe is ook de snelst groeiende plant op aarde, tot 120 cm per dag. In maar vier jaar heb je al een volgroeide bamboe. Hierdoor komt de veiligheid van de bamboebossen nooit in het gedrang. Oogsten van de bamboe komt zelfs de hernieuwing ervan ten goede. En nog een detail: ook in de onderkant van de 100 % afbreekbare flessen zitten zaadjes. Plant een fles!

bottom of page